Blog

Otthonfelújítási támogatásról a Kandallócentertől
18
Jún

Hogy a terveid ne csak papíron maradjanak..

Ugye te is elképzelted már, hogy a munkából hazatérve lepihensz, és otthonodban egy kandalló támogatja  a meghitt családi hangulatot?

Minőségi kandallókályhák vs. olcsóbb, áruházi termékek górcső alatt
07
Jún

Egy kicsit nyakunkba vettük a várost, és elindultunk egy kis áruházi körútra, hogy segítséget, támpontot tudjunk nyújtani nektek abban, hogy otthonotokba milyen kandallókályhát érdemes választanotok...

Vonzó fűtési megoldások kis helyen is
20
Máj

Tapasztalataink szerint sokan vannak úgy vele, hogy szeretnének kandallót otthonukba, de a rendelkezésükre álló hely miatt úgy érzik, hogy le kell mondaniuk a tűz látványának szépségéről...

Hogyan lettünk zöldek?
07
Máj

Megalakulásunk óta fontos küldetésünknek tartjuk, hogy működésünk során olyan megoldásokat alkalmazzunk, amik a környezetvédelmet szolgálják. 

Elektromos kandalló beépítése házilag
26
Ápr

Egy elektromos kandalló számtalan beépítési lehetőséget rejt magában. Legyen szó akár modern, klasszikus vagy rusztikus stílusról, számtalan stílusban megvalósíthatod az elképzelésedet.  Ha kiválasztottad a neked leginkább megfelelő kandallóbetétet, meg kell vizsgálnod, hogy hová helyezheted el.

Rozsdamentes acél hőszigetelt kéményrendszer utólagos telepítése
12
Ápr

Ebben a blogbejegyzésünkben egy úgy nevezett rozsdamentes hőszigetelt acél kéményrendszer utólagos telepítését fogjuk bemutatni. A könnyű és költséghatékony telepíthetőség miatt a szerelt kémény népszerű választás, leginkább már meglévő épületekbe kerülő tüzelőberendezések égéstermékeinek elvezetéséről van szó. 

Amilyen az üveg, olyannak látom majd a benne rejlő tüzet..
29
Márc

Miért fontos, hogy milyen üvegezéssel rendelkezik a kandallónk?

Ha esztétikai szempontból vizsgáljuk a kérdést, hogy egy tűztérbetét hány oldallal körbehatárolt üveggel rendelkezik, meghatározza, hogy milyen szögből, rálátással élvezhetjük majd a tűz látványát.

Egy kis dilemma kandallóbetét vásárlása előtt: Liftes ajtó
16
Márc

Ahogyan neked sem mindegy, hogy jobbra vagy balra haladsz majd tovább egy úton, úgy egy kandallóbetét esetén sem utolsó szempont, hogy milyen irányba tudjuk majd nyitni. 

Vásárlás előtt mindenképpen fontos körbejárni a témát, számításba venni, az előnyöket és a hátrányokat is, tisztában lenni a lehetőségekkel.

Hamu: egy sokoldalú háztartási csodaszer
01
Márc

 

Valószínűleg már sokan találkoztatok olyan jól bevált és széles körben elterjedt háztartási praktikákkal mint pl.az ecetes fertőtlenítés és még sorolhatnám mennyi féle jótanács, ötlet létezik, amire legtöbbször szüleink, nagyszüleink tanítottak meg minket. 

Azt mégis kevesen tudják, hogy az égetés után keletkező hamu, milyen sokoldalúan, és  hasznos dolgokra felhasználható.

Kandalló stílusok: III. Modern kandalló
15
Febr

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Kandalló stílusok: II. Klasszikus kandalló
10
Febr

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Kandalló stílusok: I. Rusztikus kandalló
27
Jan

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Kandalló építésre alkalmatlan anyagok
11
Jan

Manapság a kandalló már minden újonnan épülő ház nélkülözhetetlen részévé vált. Gyakran találkozni olyan silány minőségű kandallókkal, amelyek nem megfelelően működnek, kellemetlen szagot árasztanak magukból vagy éppen a nem rendszeresített anyagok miatt a kandallóburkolat károsodik...

Miért érdemes pelletes készülékkel fűteni?
23
Nov

Miért válasszunk pellet tüzelésű kályhát vagy kandallót? Például azért, mert kiválóan automatizálható! Mit jelent ez a gyakorlatban?

Fa vagy pellet?
08
Nov

A fa és a pellet közötti választás nem csak azon múlik, hogy a kandalló vagy kályha használója milyen típusú személyiség, bár nyilván ez is sokat számít. De mi alapján döntsünk?

Hogyan válasszon kandallót?
27
Okt

Szeretne egy kandallót, ez már biztos. Nagyszerű döntés, hiszen utánozhatatlan hangulatot ad majd otthonának! Úgy is mondhatnánk: a kandallónak köszönhetően, lesz miért várni a telet… De a vágy és a szándék nem elég, ahhoz, hogy biztonságos, magas minőségű, esztétikus kandalló mellett döntsön. Haladjon az alábbi szempontok mentén kandallóválasztás előtt, és befektetése garantáltan megtérül majd!

Miért válasszon minőségi kandallót?
15
Okt

Elégedettség hosszú távon. A minőségi kandalló szívügyünk. Mi azt szeretnénk, hogy otthona hangulatát fokozza a kandallója, és a látvány mellett, az egész házban kellemes meleget biztosítson. Mindezt úgy, hogy problémamentesen működik, hiszen hiába a jó hangulat, ha a termékkel csak a baj van…

Kandallót a szakértőtől! Miért a kandallócenter?
20
Szept

20 évvel ezelőtt egy kandalló még ritkaságszámba ment a magyar otthonokban. „Ó, de szép! Csak dísz, vagy használjátok is?” – kérdezgették gyakran a házhoz érkező vendégek, hiszen inkább volt látványosság, mint fűtőeszköz… Az amerikai és skandináv trendek után azonban idővel ide is begyűrűzött, és a kandalló népszerűsége itthon is az egekbe szökött.