Blog

A hőtárolós kandalló a hagyományos (légfűtő) kandallók és a cserépkályhák kedvező tulajdonságait egyesíti.

Az idei évben úgy tűnik, továbbra is két stílus határozza meg a kandallótrendeket: a minimalista letisztult stílus, valamint a természetes anyagokat használó rusztikus stílus.

A fűtési szezonnak ugyan hamarosan vége lesz, de a tüzelő berendezések, köztük a kandallók állapotára ilyenkor, a téli hónapok használata után érdemes figyelmet fordítani. Mire érdemes figyelni?

A kandallófűtés legújabb irányaként emlegetett bioetanolos kandallók valójában nem újdonságok, hiszen már régóta ismeretesek. mégis fontos részletesen taglalni az előnyeiket, melyek segítik a megfelelő kandallófajta kiválasztását.

A KAWMET öntvény kandallói magas minőségű öntöttvasból készülnek. Többféle kivitelben és teljesítménnyel kaphatók. Az esztétikus megjelenés mellet kiváló paraméterekkel, és ár-érték aránnyal is rendelkeznek.

Górcső alá vesszük a kandallók technikai és esztétikai újdonságait, amelyek a piacot uralják. Kiemeljük, hogy mi hozza tűzbe manapság a fafűtés rajongóit és hogyan hoz­hatnak ki még többet a közkedvelt fűtőeszközből.

Hogy a terveid ne csak papíron maradjanak..

Ugye te is elképzelted már, hogy a munkából hazatérve lepihensz, és otthonodban egy kandalló támogatja  a meghitt családi hangulatot?

Egy kicsit nyakunkba vettük a várost, és elindultunk egy kis áruházi körútra, hogy segítséget, támpontot tudjunk nyújtani nektek abban, hogy otthonotokba milyen kandallókályhát érdemes választanotok...

Tapasztalataink szerint sokan vannak úgy vele, hogy szeretnének kandallót otthonukba, de a rendelkezésükre álló hely miatt úgy érzik, hogy le kell mondaniuk a tűz látványának szépségéről...

Megalakulásunk óta fontos küldetésünknek tartjuk, hogy működésünk során olyan megoldásokat alkalmazzunk, amik a környezetvédelmet szolgálják. 

Egy elektromos kandalló számtalan beépítési lehetőséget rejt magában. Legyen szó akár modern, klasszikus vagy rusztikus stílusról, számtalan stílusban megvalósíthatod az elképzelésedet.  Ha kiválasztottad a neked leginkább megfelelő kandallóbetétet, meg kell vizsgálnod, hogy hová helyezheted el.

Miért fontos, hogy milyen üvegezéssel rendelkezik a kandallónk?

Ha esztétikai szempontból vizsgáljuk a kérdést, hogy egy tűztérbetét hány oldallal körbehatárolt üveggel rendelkezik, meghatározza, hogy milyen szögből, rálátással élvezhetjük majd a tűz látványát.

Ahogyan neked sem mindegy, hogy jobbra vagy balra haladsz majd tovább egy úton, úgy egy kandallóbetét esetén sem utolsó szempont, hogy milyen irányba tudjuk majd nyitni. 

Vásárlás előtt mindenképpen fontos körbejárni a témát, számításba venni, az előnyöket és a hátrányokat is, tisztában lenni a lehetőségekkel.

 

Valószínűleg már sokan találkoztatok olyan jól bevált és széles körben elterjedt háztartási praktikákkal mint pl.az ecetes fertőtlenítés és még sorolhatnám mennyi féle jótanács, ötlet létezik, amire legtöbbször szüleink, nagyszüleink tanítottak meg minket. 

Azt mégis kevesen tudják, hogy az égetés után keletkező hamu, milyen sokoldalúan, és  hasznos dolgokra felhasználható.

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma kandalló sem. Ebben a sorozatban bemutatjuk a három legelterjetteb kandalló stílust.

Manapság a kandalló már minden újonnan épülő ház nélkülözhetetlen részévé vált. Gyakran találkozni olyan silány minőségű kandallókkal, amelyek nem megfelelően működnek, kellemetlen szagot árasztanak magukból vagy éppen a nem rendszeresített anyagok miatt a kandallóburkolat károsodik...

Miért válasszunk pellet tüzelésű kályhát vagy kandallót? Például azért, mert kiválóan automatizálható! Mit jelent ez a gyakorlatban?

A fa és a pellet közötti választás nem csak azon múlik, hogy a kandalló vagy kályha használója milyen típusú személyiség, bár nyilván ez is sokat számít. De mi alapján döntsünk?

Szeretne egy kandallót, ez már biztos. Nagyszerű döntés, hiszen utánozhatatlan hangulatot ad majd otthonának! Úgy is mondhatnánk: a kandallónak köszönhetően, lesz miért várni a telet… De a vágy és a szándék nem elég, ahhoz, hogy biztonságos, magas minőségű, esztétikus kandalló mellett döntsön. Haladjon az alábbi szempontok mentén kandallóválasztás előtt, és befektetése garantáltan megtérül majd!

Elégedettség hosszú távon. A minőségi kandalló szívügyünk. Mi azt szeretnénk, hogy otthona hangulatát fokozza a kandallója, és a látvány mellett, az egész házban kellemes meleget biztosítson. Mindezt úgy, hogy problémamentesen működik, hiszen hiába a jó hangulat, ha a termékkel csak a baj van…

20 évvel ezelőtt egy kandalló még ritkaságszámba ment a magyar otthonokban. „Ó, de szép! Csak dísz, vagy használjátok is?” – kérdezgették gyakran a házhoz érkező vendégek, hiszen inkább volt látványosság, mint fűtőeszköz… Az amerikai és skandináv trendek után azonban idővel ide is begyűrűzött, és a kandalló népszerűsége itthon is az egekbe szökött.